OECD, yaptığı çalışmalarla uluslararası saygınlığa sahip önemli bir uluslararası kuruluştur. Siyasi konulardan ziyade, çalışma esasları uzlaşmaya dayanan ekonomik konularda uzmanlaşmış hükümetlerarası bir çalışma ve uygulama örgütü olması dolayısıyla OECD, üye ülkeler tarafından gündeme getirilen konularda veya dünya ekonomisinde öne çıkan güncel konularda yürüttüğü analitik çalışmalarla dünya çapında itibar edilen bir referans konumuna gelmiştir. Diğer pek çok uluslararası forumda da OECD bünyesindeki çalışmalara atıflar yapılmakta, ülkeler hakkında OECD raporlarına yansıyan olumlu gelişmeler diğer forumlarda da yankı bulmaktadır.
Yeni Genel Sekreter Angel Gurria örgütün çalışmalarına yeni bir nefes getirmiş olup, Örgütün gerek çalışma esasları gerek öncelikleri bakımından daha etkin bir döneme girilmiştir. OECD’nin dünya ekonomi mimarisindeki yerinin idame edilmesi amacıyla Genel sekreterin siyasi gündeminde OECD’nin genişlemesi ve üye olmayan ülkelerle derinleştirilmiş işbirliğinin tesis edilmesi yer almakta olup, örgütün teknik alandaki öncelikleri bakımından ise Genel Sekreter sağlık, göç ve su konularını ön plana çıkarmaktadır.
Bakanlığımızın talebi çerçevesinde OECD İstihdam, Çalışma ve Sosyal İşler (ELSA) Direktörlüğü ve Bakanlığımız Türkiye Sağlık Kurumu Başkanlığı tarafından “Türkiye Sağlık Sistemleri İncelemesi” çalışması gerçekleştirilmiştir.
Sayın Bakanımız Prof.Dr.Recep Akdağ, OECD ve Dünya Bankası temsilcilerinin katılımı ile 18 Şubat 2009 tarihinde Swissotel’de düzenlenen toplantıda sözkonusu raporu kamuoyuna tanıtmıştır.